JOUW CURSUS IN EEN NOTENDOP:

Stap 1: we hebben jouw gegevens nodig! Hiervoor dien je het online-formulier in te vullen.
Je kan dit onderaan deze pagina terugvinden of via deze link: gegevensformulier

Stap 2: van zodra we je gegevens hebben en we jouw eLearning hebben toegewezen, zal je een mail van PADI krijgen. Dit is jouw eLearning die je kan openen op een smartphone of op een laptop. Je zal een account moeten aanmaken, en daar komen al jouw cursussen en digitale certificaten in. Handig, je kan ze nooit verliezen dus. Kies bij de eLearning de cursus waarvoor je je inschrijft. Omdat we de eLearning zelf op voorhand moeten aanschaffen, vragen we een voorschot ten belope van 150 euro om deze kosten te dekken. Dit bedrag geldt dan meteen als voorschot en zal in mindering worden gebracht op de eindafrekening. Na ontvangst van het voorschot ontvang je de eLearning. 

Stap 3: alvorens aan de slag te gaan zoek je in de eLearning naar het rubriekje "digitale formulieren". Hier vind je een medische fiche en een zogenaamde verklaring van begrip. Vul deze in en volg heel goed de richtlijnen. Let op: het medische formulier bevat ja/nee vragen. Als je een ja moet invullen, dan moet je een doktersattest hebben en moeten dus de documenten op papier worden aangeboden aan jouw instructeur voordat je in het water gaat. Maar niet alle "ja's" leiden tot een doktersbezoek, dus lees het goed na op het formulier zelf. Onderaan (onder het  gegevensformulier) kan je eventueel de documenten downloaden.

Stap 4: voordat je in het water gaat zal jouw instructeur je ook verzekeren via DAN Europe. Je zal hier ook een mail van krijgen als bevestiging, maar je hoeft zelf niets te doen. Opgelet: enkel standaard voor Open Water Opleidingen. Volg je een andere opleiding (Advanced, Rescue, Specialty,...) en je hebt geen verzekering, laat het ons weten, wij verzekeren je dan verder. 

 

Als je de Open Water Opleiding volgt:

De PADI Open Water opleiding neemt ongeveer 6 tot 8 weken in beslag en bestaat uit drie onderdelen: theorie (via eLearning), zwembad en buitenwater

Theorie:
Op basis van eLearning zal je de nodige theorie onder de knie krijgen. Deze eLearning is interactief en wordt afgerond met een examen. Mocht je nog vragen hebben, dan staan we natuurlijk klaar om je te helpen. Op het einde van de cursus zal je instructeur nog een 20-tal vragen met jou overlopen. Je theorie moet rond zijn tegen je laatste buitenwaterduik.

Zwembadsessies:
We mogen gebruik maken van verschillende zwembaden in de regio: het zwembad Bevegemse Vijvers Zottegem op woensdagavond of zaterdagnamiddag is de meest vaste waarde, de andere mogelijkheden die hieronder vermeld staan, bekijken we samen met jouw agenda. Je moet rekenen op 5 zwembadmodules en we trachten het aantal trajecten te optimaliseren omdat er bijvoorbeeld meerdere modules in 1 sessie kan gebeuren.

Buitenwaterduiken:
De buitenwaterduiken zijn de kers op de taart. Hier zal je toepassen wat je geleerd hebt tijdens de zwembadsessies en doe je nog extra ervaring op. We doen duiken van ongeveer 45 minuten per duik. De vier buitenwaterduiken moeten verdeeld worden over twee dagen en daarvoor rijden we naar het domein Muisbroek, bij Ekeren of De Nekker in Mechelen. Ja, dat is een eindje rijden, maar het is de beste plaats om te leren duiken: helder water (en warm in de zomer), mooie begroeiing, vissen, beelden, ...

 

Voor de lokaties van het zwembad kan je je baseren op volgend schema:

Bevegemse Vijvers Zottegem (woensdagavond en zaterdagnamiddag)
De Kleine Dender Ninove (donderdagavond - opgelet, momenteel gesloten voor renovatiewerken)

Het Strop Gent (vrijdagavond)
Duiktank Transfo Zwevegem (op aanvraag, surplus van 10 euro per uur wegens hoger inkomprijs)

Normaalgezien kiezen we 1 zwembadlokatie per cursus omdat dit voor ons makkelijker plant, maar indien nodig kan je verschillende avonden kiezen, maar moet je je dan verplaatsen naar diverse zwembaden.
Laat maar weten wat jouw past.

 

Wij zijn trots op de duikers die wij vormen.   

 

 

 

10346 Medische verklaring
PDF – 719,7 KB 123 downloads
10060 DU Verklaring Van Begrip Van De Duikveiligheidsregels
PDF – 53,8 KB 117 downloads